fbpx

Setién: 'Vi ønsker alle at komme i gang igen'

FCBARCELONA.DK - 03.05.20

// Setien // Coronavirus


Det varer næppe længe før at Barcas spillere kan træne igen, men træner Quique Setién understreger, at det ikke bliver nogen let proces, fordi der er mange hensyn der skal tages, bl.a. når det gælder frygten for skader.

'Det er klart, at vi alle ønsker at komme i gang igen og det forbereder vi os på, men det er indlysende, at det ikke er nogen nem situation. Der er tre elementer der spiller ind; lysten til at vende tilbage, maksimal fokus på helbredet og så er der økonomien, for krisen har givet alle et hårdt slag' udtaler han i et interview med avisen Gazzetta dello Sport.

Han ved endnu ikke præcist, hvornår han igen ser sine spillere på træningsbanen. 'Vi venter på en officie dato, der bliver i næste uge. Derefter følger første fase, der bliver fuldstændig individuel. De går direkte på banen for at lave øvelser, som vi på forhånd har godkendt og vi fortsætter med at holde afstand til de ansatte. Der bliver ingen kontakt mellem holdkammeraterne og trænerne. Bagefter tager de hjem for at få et brusebad. Forskellen er, at de nu kan tage fodboldstøvler på, løbe på græs og sparke til bolden. Det er et vigtigt skridt, at spillerne kommer væk hjemmefra' siger han videre.

Han blliver spurgt, om han frygter skader, efter den lange pause. 'Ja, meget. Vi har oplevet en unormal situation og vejen tilbage er omgivet af usikkerhed. Det er blandt andet omkring skader, specielt hvis vi ikke får tid nok, til at forberede os til at turneringen starter op igen. Når der må trænes i grupper, kommer der nærkontakt og det vil skabe nervøsitet. Det er en psykologisk faktor vi endnu ikke kan vurdere' svarer han.

Ligesom sine spillere, er Setién gået markant ned i løn som følge af corona-krisen, men det har han det fint med. 'Det er da det mindste. Vi er i en privilligeret situation, hvor vi er forpligtet til at hjælpe dem der har det svært, så de får det lidt bedre' afslutter Barca-træneren.

.:FORSIDE:.