fbpx

Spændende bestyrelsesmøde afholdes i dag

FCBARCELONA.DK - 12.04.20

© FC Barcelona

Der er nok at tage fat på, når Barcas bestyrelse i dag holder møde. Især de foreløbige konklusioner omkring den meget omtalte smædekampagne forventes at fylde meget. Det kan måske få præsident Bartomeu til at udskrive valg.

Efter at seks medlemmer forleden forlod Barcas bestyrelse i en kollektiv handling, er antallet af medlemmer nede på 13. Da klubbens vedtægter siger, at der skal være mindst 14 medlemmer, skal bestyrelsen i dag som mininum udpege ét nyt medlem. Resultatet bliver nok snarere to eller tre.

Også den aktuelle situation med Corona-virussen og de økonomiske konsekvenser heraf, forventes drøftet. Herunder nok også forløbet med spillernes lønnedgang på 72%, hvor nogle i bestyrelsen brugte pressen til at lægge pres på spillerne, noget som Messi tog afstand fra i en udmelding.

Dernæst skal bestyrelsen forholde sig til de anklager som den nu forhenværende vicepræsident Emili Rousaud kom med i forgårs, hvor han direkte anklagede nogen i klubben for at tage af kassen i forbindelse med betalingen for de smædekampagner, som nogen i klubben har taget initiativ til. Man skal beslutte om man vil anlægge sag mod Rousaud for de alvorlige anklager.

Her vil det dog nok også spille ind, at de første konklusioner fra den uvildige undersøgelse af smædekampagnen angiveligt er kommet, som vi omtalte tidligere i dag her på fcbarcelonba.dk. Her tegner der sig et billede, der i et vist omfang bakker Rousauds anklager op, men den endelige rapport foreligger, så vidt vides, endnu ikke.

Er der hold i de alvorlige konklusioner fra revisions- og konsulentfirmaet PWC, kan præsident Bartomeu reelt se sig nødsaget til, at udskrive det præsidentvalg, han så gerne vil undgå. Viser det sig at der er snydt, uanset om Bartomeu vidste det eller ej, vil det være svært at fortsætte for den aktuellle ledelse.

Derfor ventes der med spænding på, hvad dagens bestyrelsesmøde munder ud i og hvad der kommer af meldinger efterfølgende. Det er dog ikke sikkert at der kommer en officiel udmelding efter mødet. Det sker nok kun, hvis der tages konkrete beslutninger.

.:FORSIDE:.