fbpx

Stærkt hjemmebanehold venter i Granada

Rune Stentoft Arlbjørn - 09.01.21

© Getty Images
// Granada

Barca skal forsøge at følge op på deres to seneste sejre med den tredje på stribe senere i aften, når holdet gæster Estadio Nuevo los Cármenes, hvor Granada har hjemme, men der venter catalanerne et stærkt hjemmebanehold.

Inden aftenens kamp indtager Granada en syvendeplads i tabellen, hvor de aspirerer til de europæiske pladser, ligesom de så flot gjorde i sidste sæson. Det må indtil videre siges at være en tilfredsstillende placering for den andalusiske klub. Inden kampen avancerede Barca til tredjepladsen tidligere på ugen efter sejren over Athletic Club Bilbao.

For Barcas vedkommende venter der endnu engang en kamp på udebane, som stort set er realiteten for holdet i hele denne måned. Hjemme på los Cármenes har Granada været stærke i denne sæson, hvor det er blevet til fem sejre, to uafgjorte og kun et nederlag. For Barca er udebanestatistikken begyndt at se bedre ud med deres tre seneste sejre på udebane over Valladolid, Huesca og Bilbao. Det ser dermed ud til, at der venter et tæt opgør i aften.

Mod Granada må Barca undvære de skadede spillere Sergi Roberto, Piqué, Ansu Fati og Coutinho, mens Lenglet har karantæne på grund af for mange gule kort. Dertil skiftede Aleñá forleden til Getafe på en lejeaftale. Hos Granada ser andalusierne ud til at må undvære midtbanespillerne Luis Milla og Angel Montoro samt angriberen Darwin Machis.

Tager vi et kig på den trup som Granada-træner Diego Martínez råder over, så springer navnene Maxime Gonalons, Kenedy, Jorge Molina og Roberto Soldado i øjnene. Gonalons har en fortid som en stor profil i Lyon, mens han havde et mindre vellykket ophold i Roma. Kenedy har en fortid hos Chelsea og flere andre engelske klubber. Jorge Molina har det seneste årti været en profil i La Liga, mens Roberto Soldado også er et velkendt navn for mange. Ellers er Granadas trup ikke fyldt med de store navne, men de har en spændende ung angriber i colombianske Luis Suárez, der scorede mål på samlebånd i sidste sæson for Real Zaragoza.

Granada blev grundlagt i 1931 som Recreativo de Granada. Historisk set har Granada mest gjort sig i de to bedste fodboldrækker i Spanien. I sidste sæson opnåede klubben for første gang nogensinde kvalifikation til Europa League, hvor de er gået videre til 1/16-finalerne med deres andenplads i gruppespillet.

Kigger man på de seneste opgør mellem Granada og Barca på andalusiernes hjemmebane, så viser det et tydeligt overtag til catalanerne. Ud fra det tyder det på en sejr til Barca i aften, men når man tænker på hvor stærke Granada har været på Los Cármenes i denne sæson, så bliver det nok et tæt opgør mellem de to klubber.

Kampen mod Granada starter klokken 18.30. Den vises på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.