fbpx

To kontraktløse spillere kan blive aktuelle i januar

Peter Vyff - 19.09.23

// Jean-Philippe Gbamin // Josuha Guilavogui

Selvom transfervinduet er lukket, holder Barca fortsat øje med transfermarkedet, og gerne spillere uden kontrakt. Der er især fokus på to emner til midtbanen, som kan komme i spil, når transfervinduet åbner igen til januar.

Ledelsen brugte lang tid på at finde en erstatning for Sergio Busquets, der i sidste sæson besluttede sig for at tage afsked med Barca. Catalanerne endte efter længere tids søgen med at hente Oriol Romeu hos Girona for 3,4 mio. euro.

Artiklen fortsætter under annoncen


Den 31-årige Romeu har fået en fin start på den defensive midtbane, hvor han har fået masser af spilletid indtil nu i denne sæson. Og eftersom Xavi ikke har et naturligt alternativ til den tidligere Southampton-spiller, betyder det at Barca er en smule sårbar på positionen.

Catalanerne ønsker derfor at forstærke positionen til årsskiftet, hvor transfervinduet åbner igen og ifølge journalisten David Bernabeu Reverter fra avisen Sport, har ledelsen fokus på to spillere, der står uden kontrakt og dermed kan hentes transferfrit.

Den første spiller skulle eftersigende være Jean-Philippe Gbamin, der senest har været på kontrakt hos Everton. Den 27-årige ivorianer blev dog ramt af flere skader, der betød at han sad ude størstedelen af tiden, og slutningen af hans kontraktperiode blev derfor brugt på lejeophold hos mindre klubber.

Barca skulle angiveligt også holde øje med Josuha Guilavogui, der ikke er ukendt i Spanien, hvor han tidligere har optrådt for Atlético Madrid. Franskmanden forlod dog madrilenerne til fordel for VfL Wolfsburg i 2016, hvor han udviklede sig til en stamspiller med mere end 200 spillede kampe i Bundesligaen.

Begge spillere står nu uden kontrakt, og selvom ledelsen kan skrive kontrakt med dem nu, forventes Barca først at have plads i økonomien til januar. Der er dog også andre interne muligheder, der undersøges og især Barca Atlétic-anføreren Marc Casadó betragtes af mange som et åbenlyst valg.

Og taget Barcas økonomiske situation i betragtning, kan det blive nødvendigt at se imod egne rækker for at undgå at belaste lønbudgettet yderligere. Hverken Gbamin eller Guilavogui forventes dog at kræve en stor lønpakke, men i sidste ende handler det spillernes kvalitet, og hvad der er bedst for klubben..:FORSIDE:.