fbpx

Tør spillerne indlede træningen allerede fra mandag?

FCBARCELONA.DK - 29.04.20

© FC Barcelona
// Træning // Coronavirus

Med den spanske regerings tilladelse til, at professionelle sportsfolk kan træne igen fra på mandag, åbner der sig nu tvivl om Barcas spillere er med på det, da coronasmitten stadig er stor i Catalonien.

Catalonien er fortsat massivt ramt af corona og derfor kom det uventet, at den spanske præsident Pedro Sánchez i går åbnede op for, at professionelle sportsfolk kan påbegynde træningen i næste uge, hvis de overholder de udstukne regler.

Tilladelsen omhandler individuel træning og det betyder, at Quique Setién ikke kan have samtlige sine spillere til stede på samme tid. Som udgangspunkt skal der holdes afstand og kun få må være på træningsbanen på samme tid. Det sætter indlysende sine begræsninger.

Trods disse forholdsregler er der angiveligt skepsis hos Barcas spillere, som det også er tilfældet hos andre klubber. Her er der en naturlig frygt for, at regeringens åbning kommer lige tidligt nok, for over 4.000 er døde i Catalonien af Covid-19 alene på hospitaler og der meldes stadig om mange dødsfald hver dag.

Derfor kommer Barca og de andre klubber til at tage en dialog med sine spillere, for at sikre forsvarlige forhold, så ingen bliver udsat for en øget risiko. Alle er klar over, at lige så snart en spiller bliver smittet, kan det på ny stoppe al aktivitet.

Barca har hele tiden forsikret om, at spillernes helbred altid være det vigtigste, så det bliver spændende at se, hvad der kommer til at ske på klubbens træningsanlæg i næste uge.

.:FORSIDE:.