fbpx

Usikkert om fodbolden vender tilbage før sommeren

Magnus Wind - 27.04.20

© Getty Images
// La Liga

Ifølge den spanske sundhedsminister Salvador Illa, er det usikkert om spansk fodbold kan vende tilbage før sommeren. Spanien er et af de hårdest ramte lande i verden af corona-virussen. 

Grundet corona-virussen, så er den nuværende situation i Spanien utrolig udfordrende og slem. Med omkring 225.000 antal smittede og 23.000 døde, så er landet et af de hårdest ramte i hele verden. Siden den 16. marts har der været udgangsforbud og alle butikker samt restauranter har været lukket. Dette blev af det spanske parlament forleden forlænget indtil den 9. maj, men kan forlænges yderligere.

Nu udtaler den spanske sundhedsminister Salvador Illa, at det er usikkert om spansk fodbold kan vende tilbage før sommeren. Det er avisen Sport, som bringer historien. 'Jeg kan ikke sige om professional fodbold kan genstarte før sommeren, det ville være uforsigtigt af mig'. Sådan udtalte sundhedsministeren på et pressemøde og fortsatte. 'Der er et påbud fra Sundhedministeriet, som gælder alle grupper, herunder også professional fodbold'.

La Liga-chefen Javier Tebas har tidligere udtalt, at træningen ønskes genoptaget i maj, hvis det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Men med det forlængede udgangsforbud indtil den 9. maj, så kan dette blive svært.

Dermed hænger det fortsat i det uvisse, om der kommer gang i spillet på denne side af sommeren. Et lille håb er der dog, da man i Italien har givet grønt lys for individuel træning hos klubberne fra den 18. maj. Corona-situationen i Spanien ligner meget den italienske.

.:FORSIDE:.