fbpx

Valverde udlignede Guardiolas El Clásico-rekord

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 20.12.19

© Getty Images
// Valverde

Valverde udlignede onsdag aften Pep Guardiolas rekord, når det kommer til at forblive ubesejret i El Clásico. Rekorden kom i hus på baggrund af en kamp, der spillemæssigt næppe vil gå over i historiebøgerne.

Der drages ofte kritiske sammenligninger mellem Ernesto Valverdes pragmatiske filosofi, og det magiske spil man så i Pep Guardiolas æra som Barca-træner. Kendsgerningen er dog, at Valverde, rent resultatmæssigt, bakkes op af sine trænerpræstationer.

Det ses blandt andet ved, at Valverdes tropper i onsdagens målløse El Clásico tangerede den rekord, Guardiola i sin tid satte sig på, nemlig at gå ubesejret igennem hele syv møder med ærkerivalerne fra Madrid. Guardiolas rekord fandt sted i perioden april 2011 til januar 2012. Her lykkedes det den nuværende Manchester City-træners mandskab at hive fire sejre i land og spille tre uafgjort - eksakt de samme tal, som Valverde nu kan bryste sig af.

Hvad der gør Valverdes statistik mod Real Madrid endnu mere speciel er, at hovedparten af sejrene har fundet sted på Bernabeu, hvorimod hjemmekampene generelt er forløbet mere vanskeligt. Man har således kun formået at vinde en enkel Clásico på Camp Nou i perioden, imens man har vundet samtlige møder på Real Madrids hjemmebane.

Alt i alt kan Valverde være stolt af at tangere Guardiolas imponerende rekord, specielt i en tid hvor mange Barca-tilhængere gerne ser træneren forlade klubben på grund af hans spillestil.

.:FORSIDE:.