fbpx

Arteta: 'Barca havde brug for en type som Xavi'

Peter Vyff - 28.06.23

// Xavi // Mikel Arteta

Selvom Xavi kun har stået i spidsen for Barca i et halvandet år, har han allerede opnået stor succes. Arsenals Mikel Arteta havde derfor også kun ros tilovers for trænerkollegaen, da han forleden gav interview til avisen Marca.

Cheftræneren Xavi overtog styringen efter Ronald Koeman tilbage i november 2021, hvor holdet stod i en særdeles vanskelig situation. Catalaneren fik dog hurtigt forbedret situationen, hvilket også skyldes indkøbet af en række forstærkninger, som betød at Barca endte på en mere end godkendt andenplads i La Liga.

Xavi har i denne sæson formået at forbedre Barca endnu mere, og styre holdet til en suveræn mesterskabstitel med stor afstand ned til Real Madrid. Cheftræneren vandt allerede sin første titel i starten af året, hvor den spanske Supercup blev hentet til Camp Nou.

Artiklen fortsætter under annoncen


Der har derfor helt naturligt kun været ros til Xavi, der både er blevet anerkendt af tidligere spillere og trænere. Og forleden steppede endnu en til, da Mikel Arteta, der tidligere har spillet med Xavi, deltog i et interview med Marca, hvor han undervejs hyldede Barca-træneren.

Den 41-årige Arteta, der står i spidsen for Arsenal, havde følgende at sige om hans trænerkollega: 'Jeg har kendt ham siden vi spillede sammen i Barca. Og kun ved at kende til hans karakter, og hvordan han har det med fodbold, så stod det klart for mig, at Barca havde brug for en type som ham' sagde spanieren og fortsatte: 'Han har været i stand til at modstå presset, og han har altid været tro mod sine egne idéer. Han har altid forsvaret klubben og spillerne, og hele holdet ved, at de har en pålidelig mand ved roret'.

Arteta må også siges at have gjort det ganske godt selv, hvor han i denne sæson sikrede Arsenal en imponerende andenplads i Premier League. Der har derfor også været spekulationer om, hvorvidt den tidligere Barca-spiller en dag skulle stå i spidsen for holdet på Camp Nou.

Spanieren blev derfor også spurgt til, om han kunne tænke sig at overtage trænerposten i en La Liga-klub som Barca eller Real Madrid, hvortil han svarede: 'Spanien er mit land. Jeg har været væk i mange år, og på et tidspunkt kunne det være en spændende mulighed at vende tilbage til La Liga og få nogle anderledes oplevelser, men ikke nu' afsluttede Arteta..:FORSIDE:.