fbpx

Bordas: 'Vi var meget tæt på at hente Neymar tilbage'

FCBARCELONA.DK - 16.11.20

© Getty Images
// Neymar

Javier Bordas fra Barcas afgåede ledelse, løfter i et interview sløret for nogle af de ting der er foregået bag kulissen. Nu fortæller han, at det var meget tæt på at Neymar returnerede til klubben for lidt over et år siden.

Sammen med den nu forhenværende præsident Josep Maria Bartomeu, havde Javier Bordas det sportslige ansvar i bestyrelsen. Han var således med ved bordet, når der skulle forhandles om mulige forstærkninger.

Nu fortæller han en historie om Neymar, som offentligheden ikke kendte i detaljer, nemlig at det var meget tæt på at brasilianeren kom tilbage i sommeren 2019. Bordas bekræfter nemlig, at forhandlingerne med PSG var tæt på at nå i mål.

'Ja, det var seriøse forhandlinger. Jeg deltog personligt og vi ville meget gerne have, at han kom (Neymar, red.). Vi forsøgte alt og var meget tæt på. Vi opnåede at PSG kom med et tilbud til os, noget vi aldrig så med Verratti, Marquinhos eller Thiago Silva, for det er ikke en klub der sælger spillere og slet ikke deres største profil' kommer det fra Bordas i et interview med avisen El Mundo Deportivo.

'Vi var så tæt på, at Neymar troede han skulle skifte. Det gjorde jeg også, for alt var klart. Der var en uenighed som nogle penge, som hans far kom med, men til sidst kunne klubberne ikke bliver enige om en handel, men det var tæt på' fortsætter han.

'I fodbold er der situationer, hvor du skal slå til og Neymar var afgørende for os, men økonomien omkring det bekymrede os. Vi satte en grænse og den kunne vi ikke passere. Nogle af spillerne foreslog at udskyde en del af deres løn, for at Neymar kunne komme tilbage, selvom de skulle gå ret langt ned, for at blive indenfor Fair-Play reglerne. Også Neymar valgte at se bort fra mange penge' siger Bordas videre.

I dag mener Bordas, set i lyset af coronakrisen, at det var godt at operationen ikke lykkedes. 'Når man har set hvad virussen har ført med sig, ville vi have stået dårligere i dag, hvis vi havde accepteret de økonomiske krav. Modsat havde vi måske ikke fyret Valverde eller købt Braithwaite. Det hele hænger sammen' kommer det fra ham.

Til sidst bekræfter Bordas, at Neymar efter skiftet til PSG, hurtigt fortrød. 'Der findes ingen spiller som Neymar og han tog fejl ved at forlade os. Vi forsøgte at overbevise ham og hans far ønskede ikke at han rejste. Efter et stykke tid sagde han til os, at Barca var hans hjem og at han ville tilbage' afslutter Bordas.

.:FORSIDE:.