fbpx

Corona-krisen kan slukke Neymars drømme om Barca

FCBARCELONA.DK - 04.05.20

// Neymar // Coronavirus


Det kommende transfervindue, hvornår det end måtte komme, bliver med garanti helt anderledes end man er vant til. Det kan meget vel få den konsekvens, at Neymar må opgive sin drøm om at vende tilbage til Barca.

Økonomien er presset i alle de store klubber og ingen forventer transfersummer i den skala, som man har set i de senere år. Samtidig forventes aktiviteten meget lavere, da mange klubber nok i stor stil vælger at satse på de spillere de allerede har.

Hjemme i Brasilien sidder Neymar nok og er bekymret over udviklingen, for corona-krisen er indiskutabelt en trussel mod hans ønske om at vende tilbage till Barca den kommende sommer. Baggrunden er, at det bliver svært, nok snarere umuligt for Barca, at skaffe de penge som PSG vil kræve.

Efter tre år i Paris kan Neymar kræve at blive solgt ved at inddrage FIFA, der sætter en pris på ham. Beregningen af den pris tager udgangspunkt i flere ting, blandt andet de 222 mio. euro PSG betalte i 2017 samt spillerens alder. Der har været forlydender om, at prisen vil lande omkring de 164 mio. euro.

Sådan en investering virker umulig for Barca i den aktuelle situation, hvor indtægterne er styrtdykket og spillerne er gået massivt ned i løn. Det vil være nærmest uansvarligt at lægge 164 mio. euro for en enkelt spiller i den aktuelle situation, også selvom der skulle komme indtægter fra spillersalg, som f.eks. Coutinho.

Eneste lille døråbning for Neymar er, at FIFA indregner effekten af corona-krisen i den pris som PSG skal have, for at slippe Neymar, men det er næppe sandsynligt at det sker.

Samtidig har PSG allerede fristet Neymar med et tilbud om forlængelse, hvor han både får en forlængelsesbonus og samtidig holder sin astronomisk høje løn, der er markent højere end hvad Barca vil kunne tilbyde.

Derfor kan udfaldet af den meget lange føljeton om Neymar meget vel blive, at brasilianeren må vælge af blive i PSG.

.:FORSIDE:.