fbpx

Disse spillere har spillet for både Barca og PSG

Rune Stentoft Arlbjørn - 16.02.21

© Getty Images
// PSG

Barca og Paris Saint-Germain tørner sammen i Champions League ottendedelsfinalen i aften. Gennem historien har adskillige spillere repræsenteret begge klubber i deres karriere - særligt siden årtusindskiftet. Få overblikket over nogle af dem her.

Ti spillere kan bryste sig af at have spillet for både Barca og Paris Saint-Germain de senere år. Her kan nævnes Rafinha, Neymar, Ibrahimovic, Maxwell, Motta, Giuly, Ronaldinho, Sorín, Dutruel og Arteta.

Læs mere her:

Rafinha:
Den brasilianske midtbanespiller er det seneste eksempel på en spiller, der har tørnet ud for begge klubber. Rafinha fik sin fodboldopdragelse i La Masia sammen med sin storebror Thiago. Det store gennembrud udeblev dog og derfor skiftede han til PSG i denne sæson. Her spiller han i øvrigt med sit rigtige navn Rafael på ryggen.

Neymar:
En fodboldspiller, som stod mange Barca-fans hjerter nær i sine fire år i klubben, var Neymar, men han valgte at gå bagom ryggen på Barca i 2017 og chokere med sit skifte til franskmændende. Neymar hører til blandt de bedste spillere i både catalanernes og PSG's historie.

Ibrahimovic:
Den svenske angriber blev hentet til Camp Nou fra Inter i 2009 i en rekordhandel. Ibrahimovic leverede varen fra dag et til at starte med i Barca, men da Messi senere på sæsonen blev rykket ind som falsk nier ændrede Zlatans rolle sig under Guardiola. Ibrahimovic spillere senere fire år i PSG, hvor han blev blandt de mest scorende spillere i klubbens historie.

Maxwell:
Den brasilianske venstre back kom til Barca fra Inter samme år som Ibrahimovic. Maxwell brugte tre år i den catalanske storklub primært som reserve på venstre back positionen. I 2012 skiftede han til PSG, hvor han spillede med stor succes i fem sæsoner inden han stoppede karrieren.

Motta:
Efter at være blevet rykket op på førsteholdet spillede Thiago Motta seks sæsoner for Barca fra 2001 til 2007 med blandet succes inden midtbanespilleren drog videre i karrieren. Fra 2012 til 2018 spillede brasilianeren for aftenens modstander, hvor han var en stor profil.

Giuly:
I 2004 skiftede den franske spiller Ludovic Giuly fra Monaco til Barca. De to første sæsoner i klubben var han en stor profil og var med til at vinde flere spanske mesterskaber. I sin tredje sæson i klubben mistede han sin plads i angrebet til en ung Lionel Messi, hvilket gjorde, at han efter sæsonen skiftede til Roma. Derefter tørnede han ud for PSG i tre sæsoner indtil 2011.

Ronaldinho:
PSG var den første klub for Ronaldinho i Europa. Efter to år i den franske hovedstad gik turen til Barca, hvor han spillede i fem sæsoner fra 2003 til 2008. Under tiden i Barca blev Ronaldinho kåret til verdens bedste fodboldspiller.

Sorín:
Den argentinske midtbanespiller Juan Pablo Sorín var en tur hos Barca på lån i 2003. Efter det ophold blev han udlejet til PSG i en enkelt sæson.

Dutruel:
Den tidligere franske målmand Richard Philippe Dutruel tørnede ud for PSG i 90'erne. I år 2000 gik turen videre til Barca, hvor han spillede indtil 2002.

Arteta:
Den nuværende Arsenal-manager Mikel Arteta var en del af La Masia og B-holdet i flere år, men han nåede ikke at debutere for førsteholdet. Fra 2001 til 2002 var han udlånt fra Barca til PSG.

Det var de ti spillere vi her på fcbarcelona.dk ville nævne med en fælles fortid i både Barca og PSG siden omkring årtusindskiftet. Det er værd at bemærke, at flere af spillerne først spillede for catalanerne inden turen gik videre til den franske hovedstad. Den tidligere ungdomsspiller i Barca, Xavi Simons, kan også nævnes i denne sammenhæng.

.:FORSIDE:.