fbpx

Hvorfor skiftede Koeman ikke Umtiti ind for Araújo?

Rune Stentoft Arlbjørn - 09.02.21

© Getty Images
// Real Betis // Umtiti // Ronald Koeman

Da Ronald Araújo måtte udgå tidligt i sejren over Real Betis i søndags pegede Ronald Koeman som det første på Frenkie de Jong som indskifter for den skadede uruguayaner, men hvorfor valgte hollænderen ikke Samuel Umtiti?

Efter, at det stod klart, at Araújo ikke kunne fortsætte i kampen mod Betis, skulle man tro, at Koeman ville skifte Umtiti ind i stedet, som erstatning for Araújo, men det blev i stedet De Jong, som kom på banen og blev sat ind i det centrale forsvar.

Lige i det øjeblik må Umtiti have følt sig forbigået af Koeman, fordi han passer bedre ind i det centrale forsvar end De Jong, der er midtbanespiller, men Koeman kan alligevel have haft tro primære grunde til at vælge De Jong frem for Umtiti.

Den første grund kunne være, at Koeman ønskede at passe på Umtiti. Det er ingen hemmelighed, at hans knæ har været skrøbelige i de seneste sæsoner. Det var måske derfor, at Koeman ikke skiftede franskmanden ind i første omgang.

Den anden grund kunne være, at Koeman ikke ønskede at spille med to venstrebenede centrale forsvarsspillere. Den venstrebenede Lenglet var allerede på banen, og de gange hvor Barca tidligere har spillet med Umtiti og Lenglet på samme tid har det ikke set for godt ud.

Der er ikke kommet en forklaring på, hvorfor Umtiti ikke blev skiftet ind i stedet for Araújo, men de to mulige årsager her lader altså til at være de mest sandsynlige forklaringer på Koemans valg mod Betis. Til sidst i kampen kom Umtiti alligevel på banen, da Koeman ønskede at forstærke holdet defensivt.

.:FORSIDE:.