fbpx

Koeman har ikke fået den start han håbede på

FCBARCELONA.DK - 02.11.20

© Getty Images
// Ronald Koeman

Det er ikke nemt at være Barca-træner og slet ikke i øjeblikket. Det må Ronald Koeman sande, både når det gælder resultaterne på banen, de kaotiske forhold i klubben og med corona. Ikke meget er gået hollænderens vej.

Et velkendt udtryk siger: Man skal passe på hvad man ønsker sig, for man risikerer at få det. Det er ingen hemmelighed at Koeman i mange år har drømt om at træne Barca og den drøm gik i opfyldelse inden denne sæson.

Nu må Koeman dog samtidig erkende, at han landet i sin drømmeklub på det måske værst tænkelige tidspunkt. Kriserne holder i kø og skal man nævne de største, må det være Messis ønske om at komme væk, en klub i ledelsesmæssig krise og lige nu uden præsident, samt en coronakrise der hænger som en tung sky over det hele, både sundhedsmæssigt og økonomisk. Disse forhold kan ikke undgå at gøre det svært for holdets nye træner.

Dertil kommer, at Koemans sportslige projekt endnu ikke er begyndt at fungere og i Barcelona er tålmodigheden som bekendt meget kort. Derfor er der et enormt pres på hollænderen i det job, som han har håbet så længe på at få.

Otte officielle kampe har Barca spillet under Koeman og her er kun halvdelen vundet, to er spillet uafgjort og to tabt. Sådan en statistik ville mange hold være tilfredse med, men i Barca stiler man højere. Her gør det ondt på selvforståelsen, at man indtager en 12. plads i ligaen, også selvom man har spillet færre kampe end hovedparten af konkurrenterne.

Man kan se på Koemans startopstillinger, at han stadig søger efter en formation han kan stole på, men trods en god start på ligaen med to sejre, er det gået den forkerte vej med spil og resultater. Champions League er eneste undtagelse med to overbevisende sejre over Ferencvaros og Juventus.

Koeman må se i øjnene, at den ledelsesmæssige krise vil vare ved indtil der vælges en ny præsident og corona kommer til hæmme forholdene i månedsvis. Derfor må Barca-træneren forsøge at fokusere på det han kan gøre noget ved, nemlig spillet på banen, trods de svære vilkår.

Skal han forsøge at finde lidt trøst kan det være, at han næppe risikerer at blive fyret denne sæson, for dels vil klubbens midlertidige ledelse ikke kunne tage sådan en beslutning, dels vil en kommende præsident næppe hente en ny træner før næste sæson.

Derfor får Koeman nok arbejdsro til forhåbentlig at få holdet på rette kurs. Sker det ikke, er der stor risiko for at drømmejobbet bliver en kortvarig oplevelse på blot en enkelt sæson.

.:FORSIDE:.