fbpx

Koemann: 'Dette Barca-hold har to svagheder'

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 29.04.20

© Getty Images
// Ronald Koeman

Den catalanske avis Sport interviewede forleden Ronald Koemann, der over længere tid er blevet kædet sammen med en fremtid som Barca-træner. Hollænderen var ikke bleg for at udpege catalanernes største svagheder lige nu.

I et udsnit af interviewet kom Ronald Koemann ind på nogle af de mest essentielle temaer, der vedrører Barcelona rent sportsligt lige nu. Det er ingen hemmelighed, at holdet har haft svært ved at få spillet til at flyde i denne sæson, og den hollandske landstræner var da heller ikke bleg for at komme med sin analyse af klubbens problemer på banen.

Du har set en masse Barca-kampe i denne sæson. Er du tilfreds, med det du har set?
Der har været lidt af det hele. Gode kampe, svagere kampe. De er stadig et stærkt hold med meget dygtige spillere, hvilket er grunden til, at de befinder sig i toppen af ligaen.

Hvilke svageder har dette Barca-hold?
Jeg ser to. Den ene er deres intensitet. Om du kan lide det eller ej, alle tophold spiller nu om dage i et meget intenst tempo gennem de 90 minutter. Barca har svært ved at holde dette tempo. Vi så det i den famøse kamp mod Liverpool og ligeledes i Den Spanske Supercup mod Atlético dette år. Her (mod Atlético Madrid, red.) var Barca overlegne i de første 80 minutter, men mistede grebet i de sidste ti. Atlético, som var friskere og mere intense, vandt som følge.

Og den anden svaghed?
De dominerer ikke længere deres kampe som før i tiden. På det punkt er Barca nødt til at få deres identitet tilbage - det er en del af deres DNA. De har altid haft kontrol, men de plejede at kontrollere på mere effektiv vis.

Er det bekymrende, at Messi befinder sig i sin karrieres efterår?
Leo er den bedste nogensinde. Og endda med en vis margen. Men han er et menneske og kan ikke altid være manden, der fikser det hele. Barca er gradvist nødt til at forberede sig på livet uden ham. Uden Messi vil intet være det samme. Det bliver de nødt til at holde for øje.

Du kender De Jong rigtig godt. Han mener selv, han kan gøre det bedre, er du enig?
Det kan han. Dette år er en tilvænningsfase for ham, ligesom det var for mig, da jeg kom til Barca i 1989. Han er en meget kvik dreng og perfekt skabt til at spille fodbold. Han vil med sikkerhed få succes. Hans største problem er, at han ikke spiller på sin naturlige position, ligesom han gjorde i Ajax.

.:FORSIDE:.