fbpx

Laporta og Xavi meldes interesserede i Baena

Peter Vyff - 08.12.23

// Alex Baena

Barca ønsker tilsyneladende at forstærke midtbanen til sommer, hvor flere spillere nævnes som muligheder. Catalanerne meldes især interesseret i Álex Baena, som både Joan Laporta og Xavi skulle have et godt øje til.

Barca forsøgte eftersigende allerede i sommer at hente Baena hos Villarreal, men den økonomiske situation betød, at ledelsen maksimalt kunne tilbyde en lånekontrakt med en købsoption. Catalanerne fik derfor deres tilbud afvist, men det har ikke betydet at interessen er forsvundet.

Artiklen fortsætter under annoncen


Joan Laporta er nemlig fortsat stor tilhænger at midtbanespilleren. Det skriver journalisten Manu Sainz fra avisen AS, der også tilføjer, at Xavi kan se det positive i Baena. Cheftræneren skulle endda foretrække landsholdsspilleren på højde med Joshua Kimmich, der også har været på tale som en mulig forstærkning.

Den store interesse skyldes især Baenas dribleegenskaber, samt hans boldomgang og overblik på banen, der har sikret ham to assists foreløbig i denne sæson. Catalanerne føler sig derfor sikre på at spanieren har det såkaldte Barca-DNA, og overvejer ham kraftigt som en mulighed til sommer.

Midtbanespilleren forlængede ellers sin kontrakt med Villarreal for snart et års tid siden, og hans aftale løber frem til 2028. Spanieren blev samtidig også udstyret med frikøbsklausul på 60 mio. euro, men ifølge Manu Sainz forventer Barca at kunne købe ham for knap 40 mio. euro.

Catalanerne er dog langt fra de eneste interesserede i Baena, eftersom Aston Villa, Manchester United og Arsenal også skulle have snøren ude efter teknikeren. Xavi og Laporta håber dog med sikkerhed på, at de kan trække det længste strå i kampen om landsholdsspilleren..:FORSIDE:.