fbpx

Rafa Yuste: ’Vi vil følge Xavi til verdens ende’

Simon Arun Vrábel - 30.11.23

// Rafa Yuste

Barcas vicepræsident, Rafa Yuste, slog inden kampen mod FC Porto fast med syvtommersøm, at ledelse bakker Xavi op. Han synes at medierne skal stoppe med at stillle samme spørgsmål i hvert eneste interview.

Laportas højre hånd og vicepræsident for det sportslige område, Rafa Yuste, er ikke en mand som er kendt for at tiltrække sig selv megen opmærksomhed, men da den spanske tv-station Movistar inden Champions League-kampen mod FC Porto endnu engang satte spørgsmålstegn ved Xavi som Barca-træner, blev det for meget for den ellers rolige 61-årige Rafa Yuste.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


’Xavi har selv beskrevet klubben og holdet som en familie, men der er altid folk som ønsker at skabe røre og tale om et dårligt forhold imellem Xavi og bestyrelsen. Vi vil følge Xavi til verdens ende, vi er med ham til det sidste, og jeg gider ikke at blive ved med at skulle gentage mig selv. Det er virkelig trættende, at vi skal blive ved med at retfærdiggøre hans gode arbejde’, kom det kontant fra Yuste.

Efter interviewet spillede Barca en flot kamp og vandt over Porto, hvilket bragte dem videre til Champions League ottendedelsfinalen, så måske Yuste slipper for flere kritiske spørgsmål om Xavis fremtid et stykke tid.

De catalanske avisen havde inden kampen bragt en historie om, at spillerne ikke ønsker at spille træningskampen i Dallas til december, og det rygte blev Yuste også bedt om at kommentere.

’Som sagt ser Xavi truppen som sin familie, og samtidig er han en klubbens mand. Han forstår situationen fra begge sider. Han ved også, at venskabskampen i Dallas er vigtig både for vores økonomi men også for vores image i USA, hvor vi har mange fans. Vi har tidligere taget på ture til Australien uden negative konsekvenser, og jeg vil gerne takke Xavi for, at han altid tænker på klubbens behov’, kom det afslutningsvist mere roligt fra Yuste.

Fordi La Liga ikke har imødeset Barcas ønske om at spille årets sidste ligakamp så tidligt som muligt, betyder det, at man umiddelbart efter slutfløjtet i kampen mod Almeria den 20. december kl. 19.00, skal rejse 14 timer over Atlanterhavet for at møde mexicanske Club América i Dallas dagen efter..:FORSIDE:.