fbpx
Annonce

Overblik: Sådan er situationen omkring Neymar

Rune Stentoft Arlbjørn - 19.03.20

© Getty Images
// Neymar

For nogle dage siden kunne det amerikanske sportsmedie ESPN berette, at PSG er klar til at sælge Neymar for 150 mio. euro til sommer. Hvis det er sandt, er Barca klar til at gå efter brasilianeren igen.

Når det kommer til Neymar er man varsomme i Barca, for der bliver sagt og skrevet meget om deres tidligere superstjerne. De seneste meldinger går på, at Neymar skulle være til salg for 150 mio. euro, men catalanerne har ikke kunne få det bekræftet indtil videre.

Neymar er et af de helt store transfermål til sommer når transfervinduet åbner, men Barca er forsigtige på grund af det der skete sidste sommer. De vil ikke rykke efter ham før de er hundrede procent sikre på deres position i transfersagaen.

Det første step for at sikre Neymar er, at få brasilianeren til afvise PSG's udspil om en kontraktforlængelse. Den franske klub ønsker at holde på ham indtil VM i Qatar i 2022, så derfor har PSG tilbudt Neymar en forlængelse til 2023.

Neymar har endnu ikke svaret på det nye kontrakttilbud fra PSG, så den franske klub tror, at han ikke er interesseret i at forlænge. Det er derfor, at rygterne om, at PSG er klar til at sælge for 150 mio. euro er begyndt at florere, selvom Neymars bagland tilsyneladende ikke er bekendt med det.

Den brasilianske superstjerne er en høj prioritet for Barca på transfermarkedet, selvom der er ikke er sket meget de seneste uger. Neymars bagland har ikke været så aktive i at presse på for et skifte som tidligere set. Derfor venter Barca på flere nyheder fra Neymar-lejren.

Det der står klart for Neymar og Barca er dog, at Neymar kan bruge FIFA til at forlade PSG med garanti den kommende sommer, da der her vil være gået tre år kontrakten med PSG. Hvis Neymar ender med at kræve sin afgang via FIFA, er franskmændene forpligtet til at sætte en pris på ham.

Den sum som har været fremme at vende i medierne, er på omkring 170-180 mio. euro, men der er ikke nogle fortilfælde der taler for sådan en vurdering. Barca ved derfor, at det er en kompliceret mulighed, men de kan bruge den til at tvinge PSG til forhandlingsbordet. Det bedste udfald vil dog være enighed mellem alle tre parter.

Neymar ønskede at vende tilbage til Barca sidste sommer og pressede på for at forlade PSG. Det lykkedes ikke og Barca lagde planerne på hylden. Nu er situationen dog anderledes, men Barca venter på et udspil fra Neymar selv. Hvis det kommer vil de gøre alt hvad der er muligt for at bringe ham tilbage til Catalonien, men uden at gå på kompromis med økonomien. Derfor skal Neymar gå ned i løn, og det viste han i sommer, at han er klar til.

Fodbolden ligger stille lige nu på grund af Coronavirussen, så derfor har klubberne mere tid til at undersøge en handel. Barca mener, at en pris på 150 mio. euro er interessant, hvis det bliver bekræftet. Alt bliver undersøgt lige nu, men Barca går kun efter Neymar, hvis der er en oprigtig mulighed for at hente ham hjem. Det arbejder de på.

.:FORSIDE:.