fbpx

Xavi: 'Svært for Barca at vinde Champions League'

FCBARCELONA.DK - 14.04.20

© Getty Images
// Xavi

Xavi Hernández har deltaget i et interview, hvor han kommenterer aktuelle temaer omkring Barca, blandt andet om mulighederne for at vinde Champions League denne sæson. Også Neymar og Lautaro kommenteres.

Xavi opholder sig i Doha i Qatar her under corona-krisen. Herfra har han givet et interview til den spanske Youtuber DJMariiO, der er kendt for sine interviews og møder med nogle af de største fodboldprofiler.

Her er nogle af de emner der blev vendt:

Hvorfor håber så mange at Xavi en dag bliver Barca-træner?
'Jeg ved ikke hvorfor de synes det, men det gør mig glad. Nu hvor jeg har testet mig selv af, ser jeg mig i stand til det og det er et håb og en drøm, at kunne vende tilbage til Barca. Det har jeg sagt mange gange, for jeg betragter Barca som mit hjem. Det er selvfølgelig store ord at sige at man vil træne Barca, for man skal være helt sikker og være godt forberedt. Det hele er en proces og jeg håber dagen en dag kommer'.

Kan Barca vinde Champions League?
'Jeg ser dem som favoritter i ligaen, men det er anderledes i Champions League. Når Barca har vundet Champions League, har de været klart bedre end de øvrige rivaler. Barca skal være dominerende og sikre på sig selv. Jeg tror det bliver svært at vinde som de spiller nu, for historien viser, at de har vundet når de har domineret spillet og været meget bedre end modstanderne'.

Kan de ikke vinde alligevel?
'De kan ikke forvente at have samme held som andre hold har haft, som f.eks. Real Madrid, der har vundet Champions League, selvom de kun fik en 6. plads i ligaen. Det kræver held. Det er aldrig sket for Barca. Barca har altid vundet ligaen og derefter Champions League. Det har Madrid ikke gjort'.

Skal Barca hente Neymar tilbage?
'Hvorfor ikke? Rent fodboldmæssigt er jeg ikke i tvivl. Jeg har delt omklædningsrum med ham og jeg synes han er en fantastisk person. Han var meget professionel og gjorde en forskel. På banen er han blandt verdens fem bedste'.

Hvad med Lautaro Martínez:
'Jeg kan godt lide ham. Hvem kan ikke det? Han trækker godt fri, giver dybde i spillet og finder rummene, selvom der ikke er meget plads. Han er en type som Luis Suárez. Det er godt at Barca er interesseret i ham' afslutter Xavi.

.:FORSIDE:.