fbpx

Ansu Fati skabte historie i El Clásico

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 19.12.19

© Getty Images
// El Clásico // Ansu Fati

Ansu Fati fortsætter med at skrive historie. Med sit indhop i onsdagens 0-0 opgør mod Real Madrid blev det unge stjernefrø den yngste Barca-spiller i dette århundrede til at deltage i en El Clásico.

Den unge angriber erstattede Antoine Griezmann i kampens 82. minut i håb om at give nyt liv til Barcelona-offensiven, der havde haft store vanskeligheder med at finde huller i en kompakt Madrid-defensiv.

Ansu Fati fik således æren af at spille sin første El Clásico i en alder af bare 17 år og 48 dage, hvilket vipper den tidligere rekordindehaver, Bojan Krkic, af pinden. Bojan spillede sin første Clásico, da han var 17 år og 117 dage, og det er således kun 69 dage, der adskiller de to.

I hele Barcas lange historie er kun én spiller lykkedes med at tage del i et opgør mellem Barcelona og Real Madrid i en tidligere alder. Her skal vi helt tilbage til 1941, da den kun 16 år og 280 dage gamle Vicente Martínez tørnede ud for catalanerne på Madrids tidligere stadion, Charmartin.

Udover hæderen som dette århundredes yngste El Clásico-debutant, har Ansu Fati også allerede slået rekorden som den yngste spiller i historien til at score i La Liga såvel som Champions League for Barca. Forhåbentlig går Ansu Fati en lys Barca-fremtid i møde med en masse yderligere rekorder i vente.

.:FORSIDE:.