fbpx

Avis: Barca har fjernet Dani Alves' legendestatus

Peter Vyff - 27.02.24

// Dani Alves

Den tidligere Barca-spiller Dani Alves, blev i sidste uge dømt skyldig i en sag om voldtægt, og han skal nu mere end fire år i fængsel. Ledelsen har som følge af dommen nu valgt at fjerne hans status som legende i klubben.

Dani Alves har siddet varetægtsfængslet i mere end et år og i sidste uge kulminerede med en dom for seksuelt overgreb. Brasilianeren, der er en af de mest vindende fodboldspillere i historien, skal dermed bruge de næste fire år og seks måneder i et spansk fængsel.

Artiklen fortsætter under annoncen


Dommen får nu ifølge avisen Sport også alvorlige konsekvenser for Alves' omdømme, da Barca angiveligt har valgt at fjerne ham som klublegende. En flot titel, som er blevet tildelt 102 spillere siden 1899, og senest Jordi Alba, Sergio Busquets og Gerard Piqué.

Ledelsen havde ellers forholdt sig ganske anonyme i sagen, hvor brasilianeren hele tiden fastholdte sin uskyld. Catalanerne har dog hurtigt taget konsekvensen af dommen, og selvom titlen er ren symbolsk, er det med sikkerhed noget, der vil ærgre den tidligere forsvarsspiller.

Den 40-årige Alves havde opnået sin status som legende, efter at have tilbragt mere end otte år hos Barca og optrådt i 408 kampe. Brasilianeren løftede blandt andet tre Champions League-trofæer, seks La Liga-titler og fire Copa del Reys, som dog nu alle er plettet af hans voldtægtsdom.

alves1F

.:FORSIDE:.