fbpx

Hvordan er det gået Youth League vinderne fra 2014?

FCBARCELONA.DK - 17.04.20

© Getty Images
// La Masia

I 2014 vandt Barcas ynglingehold Juvenil A den prestigefyldte UEFA Youth League for første gang, men hvordan er det gået spillerne siden? Her tegner der sig et billede af, hvor svært det er at slå igennem i topfodbold.

Barcas fodboldakademi La Masia arbejder benhårdt for at skabe talenter til førsteholdet og i 2014 havde Juvenil A en generation af spillere, der gik hele vejen i UEFA Youth League, hvor alle de store klubber i Europa deltager. Trofæet blev hentet med en 3-0 sejr over Benfica i finalen. Det var første gang at turneringen blev spillet.

Holdet dengang bestod af Ondoa på mål, Godswill, Roger Riera, Rodri Tarin og Quintillà i forsvaret, Enguene, Ortega og Kaptoum på midten, mens Moha, Munir og Adama lå i front. I løbet af kampen kom Ros, Ebwelle og Maxi Rolón på banen.

Her seks år senere, hvor de er midt i 20'erne, er det interessant at se, hvordan det er gået de enkelte spillere. Her ser man tydeligt, at succes i La Masia ikke er ensbetydende med en stor karriere i den professionelle fodboldverden. Her følger en oversigt over, hvad spillerne laver i dag:

Fabrice Ondoa:
Den camerounske keeper spiller for KV Oostende i den bedste belgiske række, hvor han som oftest sidder på bænken. Holdet sluttede næstsidst i rækken.

Godswill Ekpolo:
Efter en tur forbi Mérida i den tredjebedste spanske række, er Godswill nu i svenske BK Häcken, der spiller i Allsvenskan.

Roger Riera:
Roger har været en del rundt, bl.a. hos Celta og Villarreal, men spiller i dag for NAC Breda i den næstbedste række i Holland, hvor han er stamspiller.

Rodrigo Tarín:
Det er lykkedes for Tarín at skabe sig en fornuftig karriere i spansk fodbold, hvor han er i gang med sin anden sæson hos Leganés, dog uden at være stamspiller.

Xavi Quintillá:
Han er i Villarreal, hvor han er i gang med sin første sæson for førsteholdet, men har været helt ude af truppen på det seneste.

Lionel Enguene:
Lige nu står Enguene uden hold, efter en omtumlet tilværelse der bragte ham til Portugal, Kuwait, Georgien og Tyrkiet, samt Lugo i Spanien.

Jordi Ortega:
Ortega spiller i dag for Melilla i den tredjebedste spanske række 2. division B, efter forgæves at have prøvet lykken hos Wolverhamptons U23 hold.

Wilfred Kaptoum:
Kaptoum havde kurs mod en mulig førsteholdskarriere hos Barca, da en knæskade satte ham ud et halvt år. I dag tilhører han Betis, men er udlejet til Almería, der spiller i den næstbedste række i Spanien.

Mohamed El Ouriachi - kaldet Moha:
Efter en tur til både England og Skotland, er han i dag hos catalanske L'Hospitalet, der spiller langt nede i rækkerne.

Munir El Haddadi:
Munir var stjernen i sin årgang og nåede hele vejen til Barcas førstehold, hvor han spillede i alt 56 kampe og scorede 12 mål. Det helt store gennembrud udeblev dog og turen gik til Valencia og Alavés. I dag er han hos Sevilla, hvor han gør det godt. Munir er klart den fra 2014-holdet, der har skabt sig den flotteste karriere.

Adama Traoré:
Adama blev set som et kæmpe talent i Barca, men han røg uklar med klubben og fik nogle anonyme år i Aston Villa og Middlesbrough. I dag er han hos Wolverhampton og oplever så stor succes, at han sågar har været rygtet tilbage til Barca. Denne sæson har han spillet 43 kampe i Premier League, scoret 6 mål og lavet 10 assists.

Juan Antonio Ros:
Han spiller i dag for Celta Vigos andethold, hvor han ryger lidt ud og ind af holdet.

Alain Richard Ebwelle:
Efter en tur i den tredjebedste spanske række samt Slovakiet, er Ebwelle i dag hos finske IFK Mariehamn.

Maxi Rolón:
Rolón, der ligesom Messi er fra Rosario i Argentina, har haft en omtumlet karriere i Brasilien, England, Spanien og Ecuador. I dag står han uden hold.

.:FORSIDE:.