fbpx

Koeman byttede rundt på De Jong og Busquets

Rune Stentoft Arlbjørn - 17.03.21

© Getty Images
// Sergio Busquets // Frenkie de Jong // Huesca

I mere end et årti har Sergio Busquets haft en klart defineret rolle som holdets defensive midtbanespiller, men i sejren over Huesca mandag spillede catalaneren længere fremme på midten, mens Frenkie de Jong spillede hans plads.

Da Ronald Koeman vendte tilbage til Barca som træner op til denne sæson ændrede han straks på holdets formation fra en 4-3-3 til en 4-2-3-1, hvor Busquets og De Jong fik rollerne som de to kontrollerende midtbanespillere foran forsvaret.

Inden Barca så var nået halvvejs i sæsonen fandt Koeman ud af, at den formation ikke fungerede for catalanerne, så han gik tilbage til den traditionelle 4-3-3, som har kendetegnet Barca i årtier. Det betød samtidig, at Busquets gik tilbage i sin vante rolle som den enlige defensive midtbanespiller.

Det resulterede også i, at De Jong blev rykket længere frem på den højre del af den centrale midtbane, mens Pedri tog sig af den venstre side på midten af banen. Den midtbanekonstellation har vist at være langt mere succesfuld for Barca.

Derfor kom det som en overraskelse, da Koeman i hjemmekampen mod Huesca mandag byttede om på Busquets og De Jongs roller, så han sendte sin landsmand ned på den defensive del midtbanen og Busquets længere frem.

Hvad der lå til grund for det blev vi ikke klogere på efter kampen mod Huesca, da Koeman ikke kom ind på det efter pressemødet. De to spillere håndterede dog fint deres opgaver i sejren over Huesca, men det var tydeligt at se, at Busquets ikke havde det samme naturlige talent for det offensive spil som De Jong på den mere chanceskabende del af midtbanen.

.:FORSIDE:.