fbpx
Annonce

Koeman sendte et klart signal til Dembélé

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 02.10.20

© Getty Images
// Ousmane Dembélé // Celta

Et af de springende punkter efter torsdagens flotte udesejr over Celta Vigo var Koemans fravalg af Ousmane Dembélé. Forbigåelsen har straks pustet ekstra liv til rygterne om et nærtstående United-skifte.

Koemans Barca-mandskab fortsatte den positive opblomstring efter en stærk holdindsats mod Celta Vigo, hvor man langt om længe fik hævet forbandelsen på Estadio Balaídos. 3-0 sejren såede dog ligeledes tvivl omkring Ousmane Dembélés situation.

Barca stod overfor en særdeles vanskelig opgave, da man reduceret til 10 mand, som følge af Lenglets udvisning i slutningen af første halvleg, skulle forsøge at trække sejren i land overfor et Celta Vigo-mandskab, der lugtede blod.

Koeman valgte i midten af anden halvleg at sende friske offensive kræfter på banen, og her faldt valget noget overraskende på Barcas unge, nyerhvervede talenter, Francisco Trincao og Pedri, fremfor den mere erfarne Ousmane Dembélé. Franskmanden, der forud for sæsonen var spået en mere markant rolle, måtte således se til fra bænken igennem hele opgøret.

Barca-træneren forklarede efter sejren, at han prioriterede de to unge spillere over Dembélé på grund af deres større defensive kvaliteter. Fravalget af Dembélé kan dog ikke undgå at blive opfattet som et klart signal fra Koeman, der også forud for kampen havde proklameret, at franskmanden var løbet ind i et formdyk efter en ellers god periode.

Fravalget sætter ligeledes gang i rygterne om et potentielt United-skifte. Den engelske storklub har angiveligt udpeget Dembélé som deres nye førsteprioritet til at styrke angrebet, efter langvarige forhandlinger om Dortmunds Jadon Sancho lader til at være brudt sammen.

Flere medier spekulerer i, at Koemans disposition derfor muligvis bunder i, at man ikke ville risikere, at Dembélé blev skadet forud for en mulig transfer. Barca er efter sigende åbne overfor forhandlinger, hvis man modtager et bud på minimum 50 mio. euro, hvilket endnu ikke har været på tale fra englænderne.

Sagen er dog langt fra afgjort, og det er derfor for tidligt at afskrive Dembélé. Franskmanden kan potentielt set ende med at få en hovedrolle allerede i søndagens vigtige hjemmekamp mod Sevilla, hvor man skal forsøge at opretholde de lovende takter.

.:FORSIDE:.