fbpx

Lamine Yamal er ligaens mest effektive dribler

FCBARCELONA.DK - 06.02.24

// Lamine Yamal

Trods sine kun 16 år, har Lamine Yamal fået en del spilletid under Xavi. Den unge angriber er kendt for sine udfordrende driblinger i højre side og nu viser en statistik, at han ligaens mest effektive dribler.

Det er avisen Mundo Deportivo der er dykket lidt ned i ligaens statistiske facts når det gælder driblinger og hvor mange af dem der lykkes. Her skiller den unge Lamine Yamal sig ud.

Han er ganske vist ikke den spiller i La Liga, der har foretaget flest driblinger, for her overgås han af Savio, Nico Williams og Rodrygo, der alle har fået langt flere minutter på banen end Yamal.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Men når det gælder effektiviteten af dribleringerne, er Barca-angriberen bedst. Næsten 60% af hans driblinger er lykkes og det er en pænt stykke bedre end Savios små 48% på andenpladsen.

For Barca betyder det meget at have en spiller, der er i stand til udfordre modstanderens forsvar og tiltrække sig opmærksomhed, så der skabes plads til andre spillere. Med hans kun 16 år, ligner Yamal en langsigtet løsning til den opgave.



.:FORSIDE:.