fbpx

Liste: De 10 bedste brasilianere i Barcas historie

Simon Arun Vrábel - 14.07.23

// Neymar // Ronaldo Nazario // Dani Alves

I forgårs blev det officielt bekræftet, at Vitor Roques skifter til Barca fra næste sæson, og brasilianeren træder dermed i fodsporet af en lang række landsmænd, som alle var verdensstjerner i deres tid i blaugrana.

Kun 18 år gammel ankommer Vitor Roque med det kæmpe potentiale for at blive endnu en brasiliansk verdensstjerne i Barca og her på siden kigger vi på de 10 største stjerne igennem klubbens historie.

Når Vitor Roque bliver indskrevet i klubben vil han samtidig blive brasilianer nummer 39 til at bære blaugrana for klubbens førstehold. Man skal helt tilbage til 1931 for at finde den første brasilianer, nemlig den lidt mindre kendte Fausto dos Santos, imens den seneste brasilianer der ankom til Camp Nou var Raphinha.

Vi tager her et kig på hvem af de – snart – 39 brasilianere der efterlod sig det største aftryk i klubben og på den internationale fodboldscene.

Evaristo de Macedo (1957-1962)
Den brasilianske angriber nåede 151 kampe og 105 mål for Barca efter sin ankomst til klubben fra brasilianske Flamengo. Efter to år på Camp Nou lavede han det forbudte skifte til ærkerivalerne som han kun scorede fem mål for i 19 kampe.

Artiklen fortsætter under annoncen


Romário (1993-1995)
Barcas første store brasilianske ikon som ankom fra PSV Eindhoven i 1993. Romário ledte et holdet til Champions League-finalen i 1993/94 som man desværre tabte til AC Milan. I hans tid i klubben vandt han ligaen en enkelt gang og den gyldne støvle en enkelt gang.

Ronaldo Nazario (1996-1997)
”Den rigtige Ronaldo” spillede kun en enkelt sæson i Barca hvor han fulgte i Romários fodspor og ankom fra PSV Eindhoven. Ronaldo kunne med stor sandsynlighed været blevet én af klubbens største ikoner nogensinde da han scorede 47 mål i 49 kampe i sin første sæson i klubben. Desværre skiftede han i 1997 for 26 millioner euro til Inter Milan.

Rivaldo (1997-2002)
Rivaldo var en anden af de spillere, der markerede en æra med Barca for efter fem sæsoner, 235 kampe og 130 mål er han den brasilianske spiller, der har scoret flest mål med Barca-trøjen.

Ronaldinho (2003-2008)
Kort tid efter Rivaldo forlod klubben oplevede hele fodboldverden en sand magier med bolden. Ronaldinho er da også kun én af to spillere (red. den anden Iniesta) som er blevet klappet fra banen på Santiago Bernabéu.

Juliano Belletti (2004-2007)
Forsvarsspilleren er ophavsmanden til et af de vigtigste mål i Barcas historie. Han scorede kun ét mål i 103 kampe, men det ene mål var i Champions League-finalen i 2006 da han i det 80. minut gjorde det til 2-1 over Arsenal og samtidig sikrede holdet det eftertragtede trofæ.

Sylvinho (2004-2007)
Den alsidige brasilianer var langt mere ydmyg men ikke desto mindre anses han som én af grundstenene på Franck Rijkaard’s hold og en af veteranerne da Guardiola overtog klubben.

Edmilson (2004-2008)
I samme boldgade var Edmilson som ligesom Sylvinho ikke just var den mest iøjnefaldende brasilianer i klubben, men alligevel en yderst vigtig brik. I Champions League-finalen hvor Belletti scorede spillede han hele kampen på den defensive midtbane bagved Deco og Van Bommel hvilket var et godt eksempel på hans betydning for holdet.

Dani Alves (2008-2016 og 2021)
Den brasilianske højreback var ikke kun den bedste højreback i klubbens historie, men Dani Alves anses af mange som den bedste højreback nogensinde. Brasilianerens hurtighed, hans mange offensive løb og næse for mål, gjorde at professionel fodbold i dag typisk har offensive wingbacks.

Neymar Jr. (2013-2017)
Den brasilianske angriber kunne ligesom Ronaldo været blevet én af verdens bedste fodboldspillere for i den berømte MSN-trio tryllebandt han den internationale fodboldscene. I 2017 blev Neymar blændet af muligheden for at tjene penge frem for sportslig succes og skiftede til PSG. Siden da har han ikke vundet andet end franske titler.

.:FORSIDE:.