fbpx

Psykologen som Messi aldrig fik talt med

FCBARCELONA.DK - 03.01.21

© Getty Images
// Lionel Messi

I sit interview forleden i La Sexta, erkendte Messi, at han burde gå til en psykolog, men at han droppede det i sidste øjeblik. Det har sat fokus på det pres det er at være topatlet og Iniesta var den første der tog emnet op.

'Jeg skulle være taget til en psykolog, men kom aldrig derhen. Det er svært for mig at tage dette skridt, selvom jeg ved, at jeg har brug for det. Man insisterede på, at jeg tog derhen. Antonella har sagt mange gange, at jeg behøver det. Jeg er en person der holder alt for mig selv og jeg deler det ikke med andre. Jeg ved det ville være godt for mig, men jeg gør det ikke' kom det hudløst ærligt fra Messi i tv-interviewet med La Sexta.

Den konkrete psykolog Messi taler om, er sandsynligvis Imma Puig, der har arbejdet for Barca gennem 15 år. Det var hende der blandt andre behandlede Andrés Iniesta, da han oplevede en depressiv periode, mens han var på toppen af sin karriere.

Senere fortalte Iniesta selv sin historie og understregede, hvor vigtige samtalerne med Imma Puig havde været. Han ønskede at sætte fokus på, at selv succesfulde sportsfolk på toppen kan få psykologiske problemer.

Imma Puig selv har også kommenteret Iniestas historie. 'Jeg bryder mig ikke om at tale om de pacienter jeg har arbejdet med, men at Iniesta fortæller sin historie er flot og en læring for alle. Alle tror, at for at få en depression, skal man have problemer, som ikke at have et arbejde, ingen penge eller at ingen holder af dig. Så synes det logisk, at du får en depression, men sådan er det ikke. Folk kan have alt hvad andre ønsker og alligevel have det dårligt' kommer det fra hende.

At være rig og berømt gør altså ingen forskel, ifølge Imma Puig. 'De har præcis de samme problemer som alle andre, med den undtagelse, at de arbejder i det åbne. Alle har muligheden for at kritisere dem og vil vide hvad de tjener og kommentere deres privatliv. Det er slet ikke let. Fodboldspillere skal lære at leve med misundelse fra alle sider' fortsætter hun.

Intervieweren på La Sexta, Jordi Évola, rådede Messi til at tage skridtet og tale med en psykolog. Om Messi følger det råd og om det ændrer hans situation, kan kun tiden vise.

.:FORSIDE:.